HEMINGVEJ STARAC I MORE PDF

: Starac i more () by Ernest Hemingvej and a great selection of similar New, Used and Collectible Books available now at great . Ernest Hemingvej – Starac i more. likes. Book. Ernest Hemingvej – Starac i more. Book. people like this topic. Want to like this Page? Sign up for. Posts about Ernest Hemingvej Starac i more written by Danijela WorldGlimpses.

Author: Tojagal Doujinn
Country: Uganda
Language: English (Spanish)
Genre: Marketing
Published (Last): 14 October 2005
Pages: 491
PDF File Size: 2.87 Mb
ePub File Size: 14.11 Mb
ISBN: 203-7-33093-517-7
Downloads: 46490
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Zulkisida

To se da lako nadoknaditi. Svaki dan je nov dan.

Ernest Hemingvej – Starac i more – Free Download PDF

A kakav je moj plan? Ovo se zatim ponovi. Osim toga, one i mode krvare mnogo. Ali sam ubio ribu koja je moja sestra i sad moram da obavim ropski posao. To je podvala sopstvenog tijela. Ali dvaput je osjetio vrtoglavicu i nesvjesticu — a to ga je zabrinjavalo. Kazuje ga i pisac, a izgovara ga i Santjago. I pored toga, bilo je mirno u luci i on otplovi do uske kamene obale pod stijenom.

Kompas mu nije bio potreban da odredi gdje se nalazi jugozapad. Onda je sve grijeh. Moram je pogoditi u srce. U toga, smatram to za grijeh.

  ISTORIJA TESTAI IR UZDUOTYS ATSAKYMAI PDF

Ajkula je i dalje visila. Bilo je hladno pred svitanje i on se pripi uz drvo da se zagrije. Starac je vidio mnogo velikih riba. starav

Ernest Hemingvej Starac i more

On ga nazva dorado. Nemam razumijevanja a nisam siguran da u to i vjerujem. Pa, ipak jesu li hejingvej oni dostojni da je pojedu. Ima dovoljno problema i bez grijeha.

Konopac se kretao brzo ali ravnomjerno i ribu nije obuzela panika. Otvori je i uze jedan gutljaj. Starac se namjesti kraj krme.

Ma koliko da je divna. Delfin izgleda naravno zelen jer je u stvari zlatan. Oni su bili isto toliko stari kao i erozije u kakvoj pustinji bez riba. Povjetarac je duvao ravnomjerao. Da mi je samo jednom da je vidim kako bih saznao kakvog imam protivnika. Ali se riba opet ispravi i polako otpliva. Mogao bih zategnuti konopac, ali sharac tada ona bila u stanju da ga prekine.

Ernest Hemingvej Starac i more | Glimpses of The World

Bilo mu je jasno da je riba skrenula sa sjevera ka istoku. Katkada bi izgubio trag. Za njega ti treba dva i po dolara. U glavi su mu se stalno vrtjeli pored bezbola i konji.

  ADES ARCADIANA PDF

Oblaci su se gomilali pod pritiskom pasata i on ispred sebe vidje jato divljih plovki koje su se ocrtavale na nebu iznad vode. Mora da tegli dok ne umre. Srknuo je samo malo vode. On ode do Terase i zaiska kafu. Zatim je prebacio jarbol na rame i stao da se penje. Mora da sam bio glup. Ali, ubili smo mnoge ajkule, ti i ja, i upropastili mnoge druge. Htio bih da vidim odsjaj svjetlosti, pomisli on.

Rep joj je udarao tamo-amo. Jeo ih je tokom cijeloga maja da bi se u septembru i oktobru mogao ponijeti s velikim ribama. We need your help! Sada je trenutak kad to treba i dokazati. Vucite, ruke, mislio je. Noge su mi u redu.

Heminbvej je pio kafu polako. Ili kao riba, pomisli. Lete ti one i brzo i daleko. Voda postade tamnoplava, tako tamna da je izgledala skoro grimizna.